Nyt on saatu aikaiseksi taas jotain. Alussa oli pullo ja tarve. Ja noista purnukan päällisistä sain idean tai oikeastaan ehkä vähän jatkoin ideaa. Tarve oli silmäneuloille neulatyyny.

Pullosta leikkasin lyhintää neulaa mallina käyttäen pohjasta rungon. Sitten tein sisälle puuvillakankaasta sisuksen. Päälle vielä virkattu peitto. Peitto vielä reunoistaan kiinni kuumaliimalla ja a'vot.

Ja tässä lopputulos. Peitto näyttää ehkä vähän harvalta. On tehty isolla koukulla, että saa nopeasti valmiiksi.  Virkkaamisen aloitin alareunasta. Kolme kerrosta pylväitä sen jälkeen kaventaen kahdella kerroksella joka kolmannella ja viimeisillä kerroksilla puolipylväitä kaventaen joka toisella. 

 

Tässä vielä neulatyyny ylhäältä päin. Oli kyllä nopea tehdä.

Ja sitten tätä ns. peruskamaa: lapsille vaatteita.

Poika sai puseron. Kaava Suuresta Käsityölehdestä vuodelta 2003 (muistaakseni). Kaava on Suomi -verkkareiden pusero. Kuva on taasen aikasten epäonnistunut; vääristää väriä (oikea väri on tummempi) sekä muutenkin on epäselvä kuva. No kyllä siitä jonkinlaisen kuvan saa minkälaisesta puserosta on kyse . Vetoketju oli lyhyempi mitä ois pitänyt olla, mutta ei se mitään, josko sitten seuraavalla kerralla olisi pidempi. Tuo vetoketju löytyi nimittäin omasta varastosta, en jaksanut lähteä hakemaan pidempääkään. Josko sitten viikonloppuna saisi tehtyä tytölle samanlaisen puseron, mutta eri värisen. Ja ehkä jotain muutakin. Oli meinaan "silppuamispäivä" sunnuntaina: leikkasin itelleni valmiiksi tekeleitä. Ei tarvi kuin ommella.