Nyt uskaltaa jo päivittää tänne, että mitä sitä tuli kummitädeille tehtyä tänä vuonna.

Näitähän minä. Tuolta Marin blogin kautta linkkasin itseni "ohjeiden" sivuille. Tai siis ajatus on sieltä ja toteutus oman pään mukaan. Tarkoitus oli alunperin, että likka virkkaa noi neliöt ja mä teen loput. Ja kuinkas siinä sitten kävikään... Tasan yhden neliön teki... Äiti teki sitten loput. Tässä lankana Seiska veikan Raita lanka. Koukku oli nro 3 ja puikot nro 4. Toivottavasti tuli sopivat. Ei ole vielä lahjan saaja soitellu, että kuinka kävi.

Ja toiset saman kaavan mukaan. Latoin noihin edellisiinkin samanlaisen lapun mukaan. On sitten vähän pesuohjetta mukana. Näiden saaja oli avannut jo ennen joulua (on koko joulunajan töissä) ja olivat sopivat

Ja vielä kolmannet. Näissä on lankana Nallen Kukkaketo, väriä en muista. Kummitädit siis saivat paketteihinsa tällaiset suklaarasian kera. Muksuilla kun on toisella kaksi kummitätiä ja toisella kummitäti ja kummisetä, eivät siis aviopari. Niitä lahjottavia on sitten enemmän kuin jos olisi avioparit.

Poika sai täälaisen pipon. Malli on vähän niinkun oma. Ylhäältä aloitettu, onteloneuletta, ja noi kuviot pitäs olla liekki-kuvioita. Kuvioiden malli on Ravelrystä.

Sama pipo käännettynä. Aika hyvä tuli, vaikka ite sanonkin. Lankana Seiska veikkaa ja sukkapuikot ja lopuksi pyöröt nro 4. Muuten oikeaan neuletta paitsi tuossa alareunassa neuloin pari kerrosta 2 o 2 n -neuletta ja molemmilla langoilla yhtäaikaa, eli ei enää onteloneuletta. Oli ihan kiva tehdän, kun olin oppinut jo aikaisemmin ton onteloneuleen tekniikan. Muutama virhe tuli tohon kuvioon, mutta niitä ei huomaa, tai ei ainakaan pitäis
Ja poika oli tyytyväinen  Se on tärkeintä. Ei ainakaan illalla vielä huomannu tota kääntökikkaa. Ehkäpä sekin asia joskus valaistuu hänelle

Piparitalokin oli "pakko" vääntään myös tänä vuonna. Se ei menny ihan niin ku Strömsössä  Ehkäpä aloitin liian myöhään. Lähes koko joulukuun se oli tuolla takaraivossa, mutta toteutus tapahtu vasta aivan viimeisiniä päivinä, kasaaminen vasta eilen. Ennen olen kasanut "jo" jouluaaton vastaisena yönä, mutta nyt kasasin eilen iltapäivällä. No ehkäpä ens vuonna sitten "vähän" aikasemmin. Pari pientä palovauriota sain sormiini, eipä ole viime vuosina juurikaan tuollaista sattunut, taikina loppu kesken; talolla ei ole tonttia vaan se on "jään päällä"  ja katon toinen puoli halkes ja mitä vielä, niin en jaksanut sitten kauheesti enää kiinnittämisen jälkeen pikkerillä koristella. Mutta tällane siitä tuli.

Tää kuva on ns. paraatipuolelta. Alumiinifolioidulle pahvinpalalle "lätkäisty", siitä siis jäätontti. Amerikan pastilleja katoilla (siis itse talo sekä kuisti).

Tässä kuistin pääty. Mulla on sellanen olo, että tosta kuistista puuttuu osa, mutta en oo ihan varma. Katon ikkunoissa on tollaset katokset, niin paitsi toisella puolella. Sinne en muistanut tehdä, jokin ihme ajatuskatkos tossa leipomisvaiheessa tuli.

Epäonnistunut puoli, katto halki (ei kunnolla tässä näy) ja erkkerikatokset puuttuu. No, pidetään tämä puoli piilossa

Nyt tein päätöksen jo ensi vuoden joulua ajatellen. Itse tehdyt lahjat täytyy olla valmiina joulukuun alkuun mennessä. Piparit leivotaan joulukuun alkupuolella. Siivousta alotellaan hyvissä ajoin. Laatikot hyvissä ajoin valmiiksi pakkaseen. Tänä vuonna toi viimenen onnistu hyvin. Ei tullut aattona huhkittua laatikoiden kanssa. Sen kun edellisenä iltana pakkasesta sulamaan ja vähän vielä paistoa lisää ja avot, valmista tuli  Voipi kyllä olla, että joulukuun puolessa välissä huomaan, että eivät ne suunnitelmat toteutuneetkaan. No, aina on hyvä tehdä suunnitelmia...