Mitään en oo vielä valmiiks saanu, ainakaan käsityörintamalla.

Jotain kuitenkin on saatu valmiiks kuten kuvasta näkyy ;) Ja ovat jo menneetkin melkeen kaikki (tossa siis vaan n. puolet siitä mitä tein). Oon näitä täällä aiemminkin esitellyt ja nyt tuli sellanen olo, että pitäsköhän laittaa sitä reseptiäkin.

Mokkaruudut

Pohja:

2 munaa

2 kahvikuppia sokeria

150 g sulatettua margariinia

1 kkp maitoa

3 kkp vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhoja

2 tl vanilliinisokeria

Kaikki aineet sekotetaan keskenään. Sokeria ja munia ei tarvitse vatkata vaahdoksi. Seos kaadetaan leivinpaperilla päällystetylle pellille ja paistetaan 150-200 asteessa n. 25 min.

Kuorrutus:
250 g tomusokeria

4 rkl margariinia sulatettuna

4 rkl kylmää kahvia

1 rkl kaakaojauhetta

Sulata margariini ja laita sekaan kahvi. Sekoita kaakaojauhe ja tomusokeri myös sekaan. Kuorrutuksen teon helpottamiseksi voit kuumentaa sitä hiukan, että saat siitä tasaisemman.

Anna torttupohjan jäähtyä ennen kuin kaadat kuorrutusen. Kuorrutuskaan ei saisi olla liian kuumaa (kiehuvaa) muuten se menee tortun sisään.

Itse olen nykyään tehnyt pohjan kaksinkertaisena, tulee paksumpi. Nyt tein kuorrutuksen 1½ kertaisena. Päälle voi halutessa laittaa nonparelleja tms. koristeita. Itse en nyt jaksanut laittaa mitään. Tekevät kyllä ihan noinkin kauppansa, näköjään...

Käsityörintamalla on vähän hiljaisempaa. Tai no hiljaisempaa ja hiljaisempaa. Olen kyllä tehnyt kolmea työtä nyt samaan aikaan. Ajattelin, että mahtokohan tosta KYHistä jäädä päälle toi monen työn tekeminen samaan aikaan ;) Tytön bolero on kohta puolessa välissä. No, isoilla puikoilla saa kohtuunopeasti aikaseks. Sitten olen tehnyt yksiä sukkia sekä sitä "iän ikuista" torkkupeittoa. Nyt vaan näpeissä polttelee ton boleron valmiiks saaminen. Olen ite siihen valinnu langan, mutta ei likka ainakaan heti antanu mitään negatiivista palautetta, että josko äitin valkkaama kelpais.