Vihdoin. Tämä putosi puikoilta. Mulla on niin "mä haluun" -olo tän kanssa, että oli pakko saada tämä työ NYT valmiiks. Tai no deadline ois huominen ilta.

Ylhäältä alas kudottu.. eiku neulottu pusero itelle. Lankoina nämä "lahjalangat". Ohje ylhäältä neulottuun puseroon löyty Ulla-neuleesta. Niin ja olihan tuolla Dropsin sivuillakin kun sinne kurkin. Vähän tuosta ohjeesta hain sitä, että missä suhteessa noi hihan silmukat on verrattuna etu- ja takakappaleeseen. Tähän työhön tein mallitilkun, mitä siis en yleensä tee  Piti jotain olla mistä lähtee laskee noita silmukoita. Pääntiehen tein jokusen kerroksen 2 o, 2 n -neuletta ja sitten jokusen kerroksen oikeita, jolloin tasaisin väliajoin lisäsin silmukoita niin, että niitä loppujen lopuksi oli niin paljon kuin Ulla-neuleen ohjeen puserossa. Siitä olikin sitten helppo alkaa raglanlevennystä tekemään. Rinnan alle tein (tai ainakin yritin tehdä) tollasen kavennus -jutskan. Ois ehkä saanu olla vähän alempana, mutta kun on niin hävyttömän malttamaton neuloja. No seuraavaan puseroon sitten.. Noiden kavennuskerrosten jälkeen levensin kaventamani silmukat takas. Nii juu, olihan siinä välissä muutama oikeakin kerros... Sitten mieleen tuli, että ei kyllä jaksais oikeaa neuletta koko matkan neuloa. Ja siitä se ajatus sitten lähti. Yritin tehdä valepalmikkoa. Eipä sitä tuosta juurikaan näy.

Tässä nyt ehkä vähän näkyy... Tai sitte ei. Ois ehkä ollu parempi tehdä ihan oikee palmikko kahden silmukan kanssa. Näkyis paremmin... No, joo, ja purkamaan kun en alkanut...

Helmaan tein pari oikeaa kerrosta, sen jälkeen reikäkerroksen: 2 o yhteen, langankierto, 3 o. Sitten pari oikeaa kerrosta ja yks nurja kerros ja päättely.

Tää oli sellanen työ, että se muotoutui tehdessä. Noi valkoset "narut" on punottu. Tarkoitus oli tehdä neulomalla, mutku mutku, se deadline... Punominen on jostain kumman syystä nopeempaa. Kertokaapa muuten arvon blogiystävät, että jätänkö tuon rinnan alta menevän narun vai otanko pois. Nyt kun kuvasta kattoo, ni omaan silmään näyttää niin kun sen vois poistaakin. Tekovaiheessa tietty tuntu hyvälle idealle

Tässä vielä kuvaa takaa. Ja ompa "joku" taas ollu TODELLA hyvä rajaamaan kuvan  

Ja sitten sitä osiota "ei menny niin ku Strömsössä". Ohjeessa sanotaan, että laita silmukkamerkki kainalon kohtaan (siis hihassa) ja mähän laitoin.

En kyllä yhtään tiiä, että mitä tapahtu, mutta kun yhdessä kerroksessa tulin silmukkamerkin kohtaan... Ihmettelin, että miten tää nyt ei sillai sujuvasti niin kun yleensä siirry puikolta toiselle. Mutta eihän se voinukaan. Lanka oli jotenkin kummasti hassusti menny niin että se silmukkamerkki on siinä työssä kiinni, kuten kuvasta näkyy. Ja purkamaanhan en ala. Se oli sitten sen silmukkamerkin menoa: napsasin poikki. No, onhan mulla tota rautalankaa lisää, jotta voin tehdä uuden/uusia. Puikkoina oli nro 4 pyöröt, pituutta taitaa niissä olla 80 cm. Että tällanen työ tällä kertaa. Ja nyt uusien "haasteiden" kimppuun.