Miksi aina pitää jättää viime tippaan? No, nyt on osa syyllisenä kyllä tämä meidän posti elikkästen Itella-laitos. Olin tilannut jo 1.12. kummien ja mummin lahjaa varten osia. 13. päivään asti odotin ja sitten soitin firmaan josta oli osaset tilannu. Juu heiltä oli tilaus lähtenyt heti ja sen ois pitäny olla perillä 3.12. Juu ei mulle vaan oo mitään ilmotusta tullu. Antoivat sen piiiitkän numerolitanian, jolla sitä voi kysellä postista. Samana päivän postiin ja sieltähän ne osaset löyty. Eikä ne postissa sanonu siihen mitään kun mä sanoin että en oo saanu mitään ilmotusta... Että on se vaan NIIN ihmeellistä touhua.

Ja sitten kun alkaa tekemään niin pitäs varmaan tehdä yks kappale ihan valmiiksi saakka. Näkis oikeen että miten sen homman pitäis (ja paino sanalla pitäis) mennä.

Kukkaroita siis tehtailin. Ensimmäset versiot ompelin ns. oman pään mukaan, ja liian pienethän niistä tuli. Toisissa versioissa sitten tein tämän ohjeen mukaan ja johan alko onnistumaan.

Toinen kompastuskivi olikin sitten ton kehyksen kiinnittäminen. Ohjeessa oli laitettu väliin nahan pala, mutta eihän mulla nahkaa ollu. Aattelin kokeilla fleeceä, mutta se oli liian paksua. Kiinnitin kehykset loppujen lopuksi ilman, että mitään oli kehyksen ja työkalun välissä. Tulihan siitä ihan pienen pieniä jälkiä, mutta mua se ei ainakaan haittaa. Jos jotain haittaa, niin nakatkoon lahjan kaapin perille.

Kangas löydetty Marimekon palalaatikosta ja on Maija Isolan Primaveraa. Vuorikangas on omista varastoista. Kehykset on 12 cm leveitä ja kukkaron pituudesta ei nyt ole niin tarkkaa hajua. Oli sillai mutu -meiningillä tehty. Ai niin ja ovat tyttären suunnittelema malli. 

 Ehkäpä seuraavat sitten onnistuvat paremmin. Tuli meinaa "muutama" kehys tilattua, kun olivat isommassa (10 kpl:een) satsissa tilattuna halvempia. Se on taas se "kun halvalla saa"...

Nämä siis lasten kummitädeille ja mummille (yks tosta puuttuu vielä, mutta sen ei tarvinnu olla valmiina huomiseks). Tytön kummisedän pakettiin laitettiin itse tehdyt villasukat. Muistin kun olin jo paketoinut, että ai simpura, ne piti kuvat. Nyt on myöhästä, pakettikin jo toimitettu saajalleen. Ne oli Seiskaveikan raita -lankaa ja värisävynä oli harmahtava.

Vielä tarttis yhdet sukat kutoo ennen jouluu, niin ja tehdä se yks kukkaro, tai oikeestaan kaks kukkaroo. Aattelin nimittäin tytölle tehdä sellasen kännykkäpussin pukin pussiin laitettavaks... Saas sitten nähdä tuleeko tehtyä. Ja pojalle sellanen vetoketjullinen kukkaro. Että puuhaa riittää vielä ennen joulua.

Edit: Ei valmistu sukat eikä kukkarot jouluksi, luovutan, ellei joku keksi lisää tunteja vuorokauteen. Mutta valmistuvat sitten kun valmistuvat, lähiaikoina toivottavasti kuitenkin...