Tämän KYHäilyn aloitusvalmistelut veivät vähän aikaa.

Tosta punasesta, vähän pörröisestä langasta aloitin Bratz-nukelle mekkoa. En muista minkä blogin kautta surffailin tälläiselle sivulle. Ja sieltähän avautui aivan ihmeellinen maailma  Ohjeita niin Barbin, Kenin kuin Bratzin neulottuihin vaatteisiin. Bratzien vaatteiden ohjeet löytyy kun aloitussivun vasemmassa reunassa olevaa valikkoa vierittää alaspäin. Ohjeet ovat tosin ruotsiksi, tanskaksi, saksaksi, englanniksi, ranskaksi, norjaksi ja espanjaksi (kaikissa ohjeissa on ainakin tuo ruotsinkielinen ja englanninkielinen ohje). Mutta ei se mitään kun on tämä Ullaneuleen sivut. Sieltä löysin käännösapua. Käännösapua on myös muilla kielillä kuin enkuks. Kun klikkaa tolta sivulta kohtaa "Ullakko", niin sieltä löytyy myös muita kieliä.

Ensin tallensin ohjeen koneelle ja sitten käänsin suomeks siihen enkunkielisen ohjeen alle suomenkieliset ohjeet. Se oli oikeestaan aika helppoa, kun pääsi kärryille ja alko muistamaan, että mitä jokin lyhenne (tms) oli suomeks. Ja eikun kutomaan  Alkuperäisessä mallissa on tosin jotain hapsulankaa, mutta kun mulla ei sellasta oo, niin otin tollasen vähän pörrösen näköisen langan aloituslangaksi. Sitten pitäs valkosella neuloa kun ohjeessa on langan vaihto. Tyttö sai ite valkata, että minkälaisen mekon haluaa. Sivuilla oli myös ohjeita laukkuihin, hattuihin, huiveihin yms. Että ihan mielenkiintoiset sivut ovat. Suurimmaksi osaksi tosin Barbille, mutta kyllä Bratzillekin löytyy yli 100 ohjetta.

Tässä Bratzin mekko. Joku on vaan nukelta vienyt jalat, kyllä sillä sellasetkin pitäs olla  No siis mekkohan se on pääasia, vai miten se nyt meni. Alkuperäinen ohje on lilasta ja sellasesta pörrölangasta, mutta tuli noistakin ihan hyvän näköinen. Ohjeessa ei ollut mitään ohjetta sille miten pitkälle takasauma ommellaan kiinni. Laitoin sen tohon vyötärölle asti ja sitten ihan ylös pienen nepparin. Oishan sen voinut varmaan kokonaankin sulkea, mutta ajattelin, että ei veny sitten turhaan toi vyötärön kohta. Ja näitä tehdään varmaan lisääkin KYHin jälkeen....