Tämä isoäidinneliön ohjaaminen näköjään menee äidiltä tyttärelle. Mua on aikoinaan äiti opettanut tekemään neliön, vaikka ensimmäinen "ohjaustunti" ei mennytkään "niin kuin Strömsössä". Itse tutkailin ohjetta, äiti oli kyllä vieressä, mutta ei seurannut tekemisiäni. Tuloksena sellainen neliö, jossa oli niissäkin kohdissa missä pitää olla vain yksi kolmen pylvään rypäs niin kaksi kolmen pylvään rypästä. No tietäähän sen minkälainen neliö siitä tuli. Ja ei kun purkuun. Seuraava(t) olivat jo sitten kelvollisia, äidin ohjauksella niistäkin ensimmäinen tehty. Taisin jopa silloin aikoinaan (muistaakseni) tehdä jonkinlaisen maton noista neliöistä.

Ja nyt on siis mun tyttären vuoro opetella noita neliöitä

Ensimmäinen neliö, siitä tulee kuulemma Petsien matto (ovat siis noita Littlest Pet Shop -eläimiä, jos joku sattuu tietämään  ) ja siitä syystä vain kolmikerroksinen. Ensimmäisen kerroksen teki äiti, koska se oli vielä vähän haastellista. Mutta muuten on tehnyt itse (niin paitsi päättelemisen). Koulussa ovat vasta ketjusilmukoita tehneet. Totesi, että tää onkin helppoa  Alotti seuraavankin ja sano että hän tekee sitä niin kauan kun Röllin sydän (se elokuva) kestää. Saas nähä että kuinka iso neliö sieltä tulee... Lankana on muistaakseni Novitan TicoTico (tai sitten ei).

Itellä rojektit jatkuu... Verhon virkkausta, torkkupeiton virkkausta, tytön synttärilahjan kutomista, korin virkkaamista, uuden ponchon aloitus, päiväpeittoon odotan lisämateriaalia.... Että näillä mennään. Ja jossain välissä pitäs ehtii uloskin, on sen verta nätin näköinen ilma.