Ja kori täyttyy  

3. KYHäelmä aloitettu tänään, ruskeata Puro Batikista pitäs tehdä itelle pikkunen olkalaukku. Yks kappale on jo valmiina. Todennäkösesti täytyy jossain vaiheessa tota Batikia ostaa lisää, tuntuu nimittäin että toi jäljellä oleva kerä ei riitä...

Ja kuten eilen jo "ennustin" niin kamerapussukka on valmis. Vielä vaan mietin, että teenkö sille vuorin. Tänään täytyy tehdä vähän muutakin käsitöitä kuin vain noita KYH-töitä. Huomenna on nimittäin viimenen koulupäivä muksuilla ja pitää opettajille ja avustajille viedä jotain muistiaisia... Melkeen on jo tehty, enää ei tartte kun ommella. Julkasen ne työt sitten huomenna.

Ruskea laukku valmis (16.6.). Valmistui ns. yön pikkutunteina eli kesäYÖN hullutus ainakin tältä osin täyttynyt   Laukku tehty siis isoäidinneliöstä. Kahdesta isosta neliöstä. Ensin tein toisen ja sitten toisen. Viimeiseksi valmistuneeseen neliöön tein vielä reunoihin kolme kerrosta pylväsryhmiä niin että kulmassa en tehnyt sitä 3 pylvästä + 1 kjs + 3 p, vaan tein vain yhden ryhmän pylväitä. Kun nämä kolme kerrosta oli virkattu yhdistin kappaleet. Sen jälkeen tein hihnan. Ensin piiiitkä pötkö ketjusilmukoita, käännös ja hihnan toisen pään kiinnitys omalle paikalleen. Sen jälkeen virkkasin 3 p + 1 kjs niin että 1 p aina 1 kjs:aan ja 1 kjs väliä. Taas hihnan toisessa päässä käännös ja kiinnitys. Kolme kerrosta noita pylväsryhmiä. Sitten tein puolikkaan neliön josta tuli läppä laukulle. Puolikkaan pitkälle sivulle tein myös kolme kerrosta noita pylväsryhmiä ja sitten kiinnitys laukkukappaleeseen. Vielä kerros kiinteitä silmukoita läpän ympäri ja valmis. Hihnaan pujotin satiininauhaa, kolme kapeaa nauhaa jokaiseen kerrokseen. Näin sen takia ettei hihna venyisi. Vielä neppari kiinni ja täytyy varmaan ommella myös vuori laukkuun. Laukun on n. 20 cm x 20 cm ja hihna sen pituinen, että ylettyy roikkumaan tossa jossain vähän lonkan alapuolella.