Meillä nuorimies, esiteini, tykkää oranssissa. Juu-u, oranssista. Sitähän me tuotiin sieltä Jätti-Rätistä. Toinen oli vähän tummempaa oranssia ja toinen kirkkaampaa. Päätelkää ite kumpi on kumpaa

Oranssi nro 1.

T-paita. Tai oikeesti toi kaava on sellanen pitkähihainen paita. Mä värkkäsin siitä lyhythihasen. Kaava Suuri Käsityölehti nro 1/2005 ja kangas jotain paksumpaa trikoota (ei siis mitään lirua ). Vähän pelkäsin, että kuin ton pääntien käy, onko liian iso. Ihan ok. Kaikki saumat ja tikkaukset tein tavallisen ompelukoneen joustotikillä. Siis sekä helman että hihan käänteet kuin tuon pääntienkin. Pääntiehen piti laittaa kaitale, kun hokasin, että eihän mulla oo tohon kankaaseen sopivaa resoria  Meneehän se noinkin. Sitten seuraavan voi tehdä "niin kun kuuluu".

Tässä vielä lähikuva tosta pääntiestä. Että tollasta tikkiä. Vähän kyllä on epäselvä kuva...

Ja oranssi nro 2.

Huppari, taskulla. Näistä meillä pidetään. Taidampa tehdä samalla kaavalla toisenkin ja ehkä kolmannenkin, sitku saan (ylimääräistä) rahaa lisää. Harmi että Jätti-Rätissä on esn viikolla kaikista ostoista -20%.

Tässä vielä kädet pois taskusta.

Sivulta.

Taskusta. Tähänkin käytin vain tuota jousto-ommelta. Kaava Suuri Käsityölehdestä 1/2004 ja kangas collegea. Ja poika tykkää... Tälläkin kaavalla teen toistekin. Ja muokatakin voi: huppu kaksväriseks, tasku eriväriseks, vetoketju, hihat eriväriset (kuten oli ohjeessa) jne. Tässä kokona on 164 cm. Vähän menin oikoen, kun ei ollu sitä resoria, ei. Joten suorat hihansuut ja helma. Huppuun en laittanut ollenkaan narua, toisin kuin ohjeessa oli. Meillä nimittäin tuppaa noi narut häviämään jotenkin kummasti  Eli pare olla laittamatta ollenkaan.

Että tällasta värkkäilyä tällä erää. Ei mulla noissa koko päivää menny. Tuhosin pari muutakin kangasta, mutta en jaksanu ommella, ehkä sitten joku päivä. Tai ei mikään ehkä, vaan sitten joku päivä. Ja osan mun ompeluajasta vei tytär. Hänkin nimittäin innostui ompelemaan. Siitä sitten enempi hänen omassa blogissaan, linkki löytyy tuolta linkkilaatikosta