Ovat kauan odottaneet ompelua. Nyt kun on toi uusi ompelukone niin on hyvä hurruutella. Olen aikaisemminkin tehnyt pidätyskyvyttömälle lapselle erityisuimahousut. Lapsi on siis isompi kuin vauva/taaperoikäinen. Kauan aikoinaan mielessäni pyörittelin ideaa ja ajatuksen pätkää kunnes kangaskaupassa haahuillessani törmäsin PUL-kankaaseen. Ja siitä se ajatus lähti (niin ku jossain mainoksessa sanotaan... ).

Päällikankaana on siis PUL-kangas. Vuorina on flanelli (tai joku muu vastaava pehmeä kangas). Tähän versioon laitoin Framilon nauhaa niin lahkeensuihin kuin vyötärölle. Ja näähän siis puetaan niitten "normi"uikkareiden alle. Kaavat on ihan tavallisten uimahousujen. Nää oli sellaset lahkeelliset ja saumoja ei oo kun toi etu-takasauma ja haarasauma. Samalla tyylillä tehdyt edelliset housut ajo asiansa. Ajatuksena on siis se, että toi vuorikangas imee pissan mitä mahdollisesti tiputtaa/valuu (tms.) ja sitte noi lahkeen suut pitää niin että pissa ei pääse valumaan kinttuja pitkin. Ekoissa housuissa mitkä tein oli kuminauhana ihan tavallinen kuminauha. Se oli jotenkin tönkön oloinen. Katotaan nyt sitten mites toi Framilon toimii...

Ja sitten asiasta kukkaruukkuun....

Mullahan oli kesällä se KYH-kori. Ja nyt on sitten myös ompelukori

No joo, eihän noi kaikki oo sellasii valmisteilla olevii. Osa on ihan vaan kankaita. Mutta tossa korissa niitä on hyvä roudata keittiöstä kodinhoitohuoneeseen ja takas aina tarpeen mukaan. Eivät jää köökin puolelle levälleen, kun täytyy lopettaa/keskeyttää hommat.