Tänään oon pitänyt ompelupäivää jonka seurauksena meidän perhe ottaa askeleen kohti ekologisuutta  Ja tässä tämän päivän tuotoksia.

Kauppakassi nro 1.

Kauppakassi nro 2. Tässä käytin yläreunan ompelussa hyödyksi verhon käänteitä, eli tähän en ommellu itse ollenkaan ylös käännettä. Tästä johtuen myös sankojen kiinnitys on muista poikkeava: ompelin ne erikseen ja kahteen kertaan. Ensin niin että sangat olivat alaspäin ja ompelu. Sitten käänsin sangat ylöspäin ja ompelin neliön sangan kohdalle.

Käsityökassi. Tämä on siis pienempi ja tähän pääsee keskeneräinen kudin/virkkaus aina silloin kun en ole työn touhussa ko. tekeleen kanssa.

Kauppakassi nro 3.

Laitan tähän vielä sen, miten kiinnitän (yleensä) nuo sangat. Eli ensin käännän yläreunan taitoksen. Siinä vaiheessa kun se on vielä nuppineuloilla kiinnitetty asettelen sangat oikeille kohdilleen. Ensin niin että sanka on alaspäin ja sitten käännän sen ylöspäin ja nuppineulalla kiinni. Sen jälkeen ompelu ensin tuo ommel mikä on kauimpana reunasta ja sen jälkeen tuo reunaa lähempi oleva ommel. Näin ollen sanka kiinnittyy samalla. Olen melkein kaikkiin kasseihin (siis noi yksinkertaisimmat kassit) mitä täällä on, ommellut sangat samalla tavalla.

Nää nyt tehdyt kassit on siitäkin ekologisia, että en niitä varten ostanut kangasta. Kaikki on kierrätyskangasta, verhoista tehtyjä. Juu, siis sellasista verhoista mitä ei enää käytetä (ainakaan meillä)

Vielä olis tulossa yksi ns. isompi kauppakassi ja sitten vielä kapulakotelo... Siitä enemmän sitten kun on valmis. Ja joku vakkari kävijä ehkä hoksas, että oon vaihtanut sivupohjaa. Näin kevään tullessa teki mieli vähän uudistua