... nimittäin poncho, jonka tytär tilasi jo syksyllä.

Se oli pitkään puolivalmiina. Piti purkaa, kun ensimmäisestä versiosta tuli liian pieni. En kyllä koko ponchoa purkanut, vain tuonne 3. kerrokseen asti.

Pääntien tein neulomalla sukkapuikoilla aina oikein pyöröneuletta. Neuleosuuden pääteltyäni (paitsi viimeistä silmukkaa en päätellyt) tartuin virkkuukoukkuun ja virkkasin ketjusilmukkalenkkejä. Ensimmäisen kerroksen lenkeissä on 7 ketjusilmukkaa ja ne on kiinnitetty kiinteillä silmukoilla joka 5. neuleen silmukkaan (siis niihin pääteltyihin). Ketjusilmukoita lisäsin jokaisella kerroksella yhden silmukan niin että viimeksi kaikissa lenkeissä oli 15 silmukkaa. Näitä 15 silmukan lenkkejä tein vielä pari kerrosta jonka jälkeen viimeiseen kerrokseen kaksinkertaisella langalla (joista toinen punainen ja toinen valkoinen) virkkasin jokaiseen lenkkiin 15 kiinteää silmukkaa. Musta tosta helmasta tuli hyvännäköinen noin.

Sitomisnauha on myöskin ketjusilmukoita kaksinkertaisella langalla ja tupsut päihin. Pääntiestä tuli aika avara joten ompelin pääntien "rullan" kiinni niin että sitomisnauha jää sinne sisään. Ja tyttö on tyytyväinen. Jossain vaiheessa otan vielä kuvan jossa poncho on tytön päällä. Nyt hällä on ponchon alla lähes saman värinen paita joten poncho ei kauheasti erotu.

Oli kyllä loppujen lopuksi nopea tehdä. Ehkä noita tulee vielä lisääkin... Ken tietää

Ja tilkkuprojekti jatkuu seuraavaksi askelilla kangaskauppaan. Huomasin että ton sävyset (tummahko ja vaalea sininen) kankaat on multa loppu.... Kunhan pääsen sinne kangaskauppaan nii rojekti jatkuu