Minkä ihmeen takia ihminen jättää kaiken viime tippaan, vaikka aikaa ois tehdä... Tätä taas ihmettelin eilen kun ompelin ja värkkäilin juttuja jotka piti olla tänään valmiina. Tiedossa on ollut jo pitkän aikaa että äidin synttäreitä juhlitaan tänä viikonloppuna (ihan vaan perheen kesken). Tosiaan eilen sain sitten oman vaatetuksen valmiiksi ja lahjan valmiiksi. Tai no lahja viimeisteltiin tänään ja no, se varmistui tosin vasta tällä viikolla että mikä se on.

 

Tuon paidan tein eilen. Hametta vähän parantelin. Sen olen tehnyt jotain pari vuotta sitten. Ja tuollaisena en sitä laittanut päälleni vaan se käväisi silitysraudan alla  Poolon ohje on vuoden 2001 Suuresta Käsityölehdestä. Ohjeen mukaan tehtynä (ja kuvassa olevassa versiossa) tuo kaulus on kyllä mulle aivan liian ahdas. Jos oisin ton jättänyt niin oisin saanut kaksikäsin kiskoa paitaa päälleni ja sitten ois ollu koko ajan kuristava olo sekä mun kaikki "10" leukaa ois näkyny todella hyvin. Eli se kaipas pientä korjailua. Leikkasin tuon kauluksen pois ja tein oman pään mittojen mukaan sekä myöskin vähän matalamman kauluksen ja hyvältä tuntuu. Hameenkin kaava on jostain Suuresta Käsityölehdestä (siinä oli samassa monta farkkuhameen kaavaa). Hame oli kyllä jännä tehdä kun siinä etukappaleen puolelle tuli tota takakappaletta ja siitä muodostu halkiot tohon etusivulle. Vähän jotain hahmotusta tosta kuvasta näkyy kun oikeen tarkkaan kattoo. Nyt vaan vähän siistin helmoja sekä vyötäröä. Sillon ei löytynyt muuta sopivaa vetoketjua kuin vaaleansininen joka tuolta pilkistää, mutta se ei haittaa kun paita tulee päälle.

Ton poolon päälle tälläsin tollasen rusehtavan jotain ohutta sifonki -tyyppistä kangasta olevan paidan. Ton ohuen paidan takia mä ton poolon alunperin tein  Toi on nimittäin mun makuun vähän turhan läpikuultava eikä välttiste mikään kauheen lämminkään

Ja tällasen purkkisetin sankari sai meijän poppoolta lahjaks. Ei kuulemma tartte mitään ja tiedän että käsityöalalla uransa tehneenä arvostaa itse tehtyä. Omasta mielestäni purkkisetistä tuli hyvän näköinen. Toi vaaleanpunainen kangas kun on tollasta valmiiks rypytettyä niin siitä tulee tollanen elävä pinta. Sitten vielä kuumaliimalla purkit yhteen sekä kangassuikale joka on leikattu kuviosaksilla sekä rusetti ja avot!