Tää viikko on mennyt jotenkin nopeaan. On ollut menoa sinne ja tänne ja vähän ylimääräistäkin ohjelmaa. Jotain on kuitenkin saatu aikaan.

Kankaan tuhoajaiset alkoi sunnuntaina. Olen ostanut vaalean sinivihertävän kankaan jostain kassiin-niin-paljon-kuin-mahtuu-maksaa-X-euroa/markkaa... Monesti olen miettinyt kankaan tuhoamista ja nyt se sitten toteutui.

Tuo kangas oli aika jännää. Collegea, nurja puoli aivan ihanan pehmeää. Sitten siinä on tuollaisia jänniä "läikkiä".

Ja tällainen siitä tuli. Ei, se ei ole yöpaita vaan pusero tai tunika vai mikälie. Mulle ei ole oikein selvillä että mikä ero on puserolla ja tunikalla  Ohje on Suuresta Käsityölehdestä. Oikeesti se oli sellainen vetoketjullinen collegetakki. Jätin kuitenkin vetoketjun pois ja kauluksesta tein tuollaisen avaran. Ohjeessa/kaavassa oli korkea kaulus. Etukappaleen poikkisauman tein alemmas kuin ohjeessa, samoin siihen tuli aavistus enemmän rypytystä (tai no rypytystä ja rypytystä...). Pääntie, hihansuut ja helma on ihan vaan siksakattu ja käännetty kerran. Sitten ommeltu "jousto-ompeleella". Hihat piti tehdä kahdessa osassa, koska muuten ei olisi kangas riittänyt. Ihan ok pusero ja taidan tehdä samalla kaavalla ja niin kuin ohjeissa on niin toisen paidan, tai ehkä vähän muokkaan ohjetta  Tiistaina kun pesin puseron ekan kerran, nuo läikät olivat valkoisia. Ajattelin, että se siitä puserosta sitten. Kunnes pusero oli kuivunut ja läikät jälleen vihertäviä  Outoa....

Pikatikkinä tuli eilen tehtyä tytölle yllä oleva hame. Hän oli menossa ekaa kertaa koulun discoon ja sinne piti sitten hame saada päälle. Onneks tollanen suora hame on helppo tehdä. Yks sauma, vyötärölle kuminauha sekä helma. Tein vielä tuollaisen halkion mitä voi pitää takana tai tuossa sivulla, ihan miten itse haluaa. Ja tyttö oli tyytyväinen. Kangas on jotain joustavaa vähän paksumpaa kuin puuvilla. Olen muistaakseni siitä ajatellut joskus tekeväni housut tytölle. Mutta nyt siis tuli hame.