Jouluruuat syöty, lahjat jaettu ja pian muksut nukkumaan. On aika hiljentyä jouluyöhön. Eilen oli urakassa vielä piparitalon koristelu ja kasaaminen ja lapset halusivat koristella jäljelle jääneellä pikeerillä pipareita.

Näin hienoja tuli. Osa niistä on kyllä mun koristelemia, into kun loppu kesken.... Toisella oli käytössä koristelukynä ja toisella "vaan" lusikka jolla sitten levitti pikeeriä pipareille.

Ja tässä tämä piparitalo. Molemmista suunnista. Tänä vuonna oli käytössä uudet piirustukset, en nyt muista tähän hätään että mistä, jostain leipomissivustolta (Myllyn paras, Sunnuntai tms). Koristelu on sitten ihan mun käsialaa. Osien kiinnitys sulatetulla sokerilla (seinät pohjaan ja osittain toisiinsa, katon erkkerit, piippu alareunoistaan, ovi, kuisti seinät toisiinsa ja pohjaan sekä katto kuin kuistinkin katto). Koristeena on jo tuossa aiemmin tekemässäni talossa kokeiltu ja hyväksi havaittu pikeeri. Katossa on ranskalaisia pastilleja. Aita on lakritsitoukkia ja muutama sienikin siellä on mukana.

Tässä vielä "fasadipuolelta". Mies sano ensimmäisen kerran näiden 13 vuoden aikana että on hieno talo. Ja kuinka monta pipari taloo oon tehny.... No itekin tosin tykkään että nyt onnistu.

Ja sitten vielä meidän pupun joulutunnelmia.

Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin niin kun joku (muistaakseni joku urheilutoimittaja, mutta en oo varma) sano:

OIKEEN HYVÄÄ JOULUA KAIKILLE!