Tänään "oli pakko" aloittaa vielä (ainakin) yksi työ, se tokaks viimonen.

Sinisestä aloitin ku... eikun neulomaan tytölle ponchoa. Ihan omasta päästä vetelen, että katotaas mitä tulee aikaseks. Ajattelin aloittaa helmasta ton neulomisen ja siitä sitten kavennella. Toivottavasti kelpaa neitokaiselle. Ja jos ei kelpaa niin enköhän sen sitten jonnekin saa "hukattua".

Lauantaina sain tosiaan siivottua makuuhuoneen. Vaatekaappia tosin en. Sen verran kuitenkin "poltteli" noiden sitku-vaatteiden näyttäminen, että nyt oli pakko ottaa ne kuvattavaks. Ja tässähän niitä.

Tämän mekon olen tehnyt (muistaakseni) 7 vuotta sitten. Malli on aivan ihanan, kaavat Suuresta Käsityölehdestä, numeroa en tietenkään muista. Tein tytölle tuolloin samasta kankaasta hameen myöskin. Oltiin sitten "samiksia" pojan synttäreillä  Kangas on ohutta puuvillaa ja  mekossa on piilovetoketju (joka täytyy ommella uudestaan, oikein niin kun kuuluu) sekä vuori. Helma on huoliteltu siksakilla. Tätä tulen vielä pitämään (sitku...).

Tämä mekko on jo 14 vuotta vanha. En muista mistä olen kaavan napannu, todennäköisesti jostain Burdasta. Kangas on joustavaa, ribbineuloksen näköistä. Oli silloin bilemekko  Viimeks ollu mun päällä 9 vuotta sitten... Ehkä menee kiertoon....

Tämä mekko on kanssa jotain melkeen 10 vuotta vanha. Kankaan olen saanut yli 15 v. sitten. Kangas on jotain... hienoa kangasta. En oo ihan varma, että mitä se ois. Mulle tuli joskus sellanen Onnistu Ommellen -jutska (en oikeen tiiä mikskä sitä kutsuis). Siis sellanen missä joka kuukausi tuli ohjekortteja ja kaavoja. Sitten oli sellanen kansio mihin niitä kerättiin. Tämän mekon ohje on sieltä.

Tämä bolero kuuluu samaan sarjaan ton yllä olevan mustan mekon kanssa. Samasta kankaasta ja saman sarjan kaavoista. Sekä mekossa että bolerossa on myös vuori. Olen tota yhdistelmää kerran pitänyt päälläni  On siis kanssa niitä sitku -vaatteita.

Tällasta tällä kertaa. Huomenna varmaan tai sitten ylihuomenna tulee vielä viimeinen aloitus tohon KYHiin. Sitten vaan KYHäillään noita keskeneräisiä valmiiks. Ja mietitään uusia projekteja

Siin se ny on, valmiina (26.7.). Neulottu poncho ja tavanmukaan omasta päätä toi malli. Tehty pyöröpuikolla, oikeeta neuletta. Silmukkamäärä jaettu kuuteen osaan ja siitä aina yks mallikerta. Kaks silmukkaa yhteen ja langankierto, sillä luotiin noi kuviot. Likka halus "sellaset pyöreet tupsut" tähän ponchoon. Narun pujotusreijät tein samalla tavalla kuin edellisissä, virkatuissa ponchoissa: kaks yhteen kaks langankiertoa ja kaks yhteen, kuus silmukkaa oikeen ja tätä sitten toistaen. Niin ja tää on sitte alotettu helmasta. Helmaan tein vielä kerroksen kiinteitä silmukoita sekä kerroksen ketjusilmukkalenkkejä: 7 kjs, 1 ps joka 5. silmukkaan kaksinkertaisella langalla: sinistä ja valkosta. Solmimisnauha on myös kaksinkertaista lankaa, ketjusilmukoita. Vähän tuntu että on kaponen, mutta kuulemma kelpaa. No se on sitä "mun tuuria" kun omasta päästä vetelen noita "ohjeita"

Tässä vielä lähikuvaa kuviosta. Tosiaan kun aloitin alhaalta ni sitten on sillai oman pään mukaan kavenneltu. Ehkä sen kaventamisen ois voinu alottaa ylempää, ei ehkä ois tullu niin kapeeta, mutta ehkä sitten seuraavalla kerralla...