Välillä pitää vähän ommella. On kyllä niin virkkaus- ja neulomispainotteista ollut tää kässyelämä. Tämän kanssa osallistuin myös Facebookin Ompeluelämää -ryhmän tämän viikon haasteeseen.

Niin se kuva-arvoitus. Mikä tää on

Ompeluelämää -ryhmän haaste oli tilkkutyö. En jaksanu mitään isoa työtä, koska keväällä valmistu se iso tilkkupeitto. Tällanen pieni työ sitten. Mutta mikä tää on? Siinäpä vasta kysymys. Seinälle ois tarkotus tällätä.

Ta-daa:

Kännykkä"teline"  Meillä alakerrassa pyörii noi kännyt missä sattuu. Tai no, isännän känny on aina olkkarin pöydällä, mutta muiden. Nyt isken tämän seinään ni jopa löytyy. Tai onhan mun kännyllä paikka, mutta se on sellasessa paikassa, minkä mä aion siivota ja siihen tulee jotain muuta.
Ja sitten tämän työn "saloihin": Ensin tein ton taskuosan, tilkut yhteen, yläreunasta yhteen "vuorikankaan" kanssa, väliin kanttinauha. Sitten tein taustan. Eli se, minkä yläosa näkyy kännyjen takana. Tilkut yhteen (alaosa on yksosanen, samaa kangasta), tilkkuosa yhteen alaosan kanssa, yläreunastaan kiinni "vuorikankaan" kanssa. Sen jälkeen ompelin taustan ja taskuosan yhteen ja tikkasin. Viimeksi vielä ompelin kullekin kännylle oman taskun. Ai niin ja noi lenksut ompelin samaan aikaan kun ompelin ton yläosan päälliosan ja "vuoren" yhteen. Saas nähä, että miten tämä systeemi sitten toimii...